Club Brugge te sterk voor KV Oostende (2-0)

KV Oostende heeft de wet van de sterkste moeten ondergaan in het Jan Breydelstadion. Het verloor met 2-0 tegen Club Brugge dat bijna een hele wedstrijd met een man meer speelde.


KV Oostende begon goed aan de wedstrijd maar na 5 evenwichtige minuten moest KVO de wet van de sterkste ondergaan. Club Brugge nam het spel in handen en kreeg ook verschillende kansen met Ruud Vormer, Krépin Diatta en Hans Vanaken. Net wanneer KV Oostende in de 25ste minuut zijn eerste grote kans versierde met Ronald Vargas, kreeg het direct de deksel op de neus. Na een hoekschop Van Ruud Vormer bracht de lat nog redding op de kopbal van Hans Vanaken, maar met een gelukje scoorde Mats Rits toch nog de 1-0 in de herneming. William Dutoit wist enkele minuten later Krépin Diatta nog van de 2-0 te houden dankzij een knappe redding. Het mocht niet baten voor KVO, want na een overtreding van Ronald Vargas op Simon Deli, trok scheidsrechter Jan Boterberg de rode kaart op aangeven van de VAR. De rest van de eerste helft was vanaf toen éénrichtingsvoetbal, maar KVO slaagde er wel in om Club Brugge niet meer te laten scoren in de eerste helft.


De tweede helft was nog maar amper begonnen of Club Brugge verdubbelde al de score. Uit het niets kreeg Siebe Schrijvers de bal voor de voeten, de 2-0 was niet meer dan een intikker. Club Brugge kreeg nog tal van kansen maar ondanks de man minder situatie wist KV Oostende Club Brugge toch in bedwang te houden. KVO kon zelfs bijna zelf scoren want Indy Boonen mist op een haar na binnen te koppen na een bijna perfecte voorzet van Ari Skulason. KV Oostende moet stilaan opletten dat het niet moet vechten tegen degradatie.


Scheidsrechter:
 Jan Boterberg - Stadion: Jan Breydelstadion

Op welke plaats zal KVO dit seizoen eindigen?

  • Top 6 (1 - 6)
  • Plaats 7 - 12
  • Plaats 13 - 16
Nog geen account? Registreer Nu!

Inloggen op je account