2019-2020

Nieuwsberichten

Custovic en Berrier keren terug naar KV Oostende als trainer en hulptrainer

KV Oostende is niet bij de pakken blijven zitten. Nog geen dag na het ontslag van Dennis Van Wijk is bekend gemaakt dat Adnan Custovic hem zal vervangen als trainer, Franck Berrier wordt onverwachts assistent trainer.


Adnan Custovic is zoals Franck Berrier geen onbekende voor KV Oostende. Hij was tussen 2015 en 2018 al actief bij KVO, eerst als hulptrainer en later als hoofdtrainer. Custovic moet KV Oostende nu dus in de Jupiler PRO League houden, een taak dat hij ook al op zich nam wanneer hij van Yves Vanderhaeghe overnam. Custovic was tot nu toe actief als hulptrainer bij de Bosnische nationale ploeg, de laatste ploeg dat hij in België trainde was Waasland-Beveren.


In eerste instantie was het de bedoeling van KV Oostende om intern een oplossing te zoeken, maar Franky Van der Elst, Patrick Creemers en beloftencoach Kurt Bataille zagen het niet zitten om over te nemen. Een verrassing van formaat is uiteraard de komst van Franck Berrier als hulptrainer (T2). Berrier voetbalde 5 jaar voor KV Oostende en lag mee aan de basis van vele successen, uiteindelijk verliet hij KVO voor KV Mechelen. Berrier was ondertussen gestopt met voetballen door gezondheidsredenen. Nu blaast hij als hulptrainer terug leven in zijn voetbalcarrière. Vele supporters hadden gehoopt dat succestrainer Frederik Vanderbiest zou terugkeren naar de kust, maar deze piste werd dus niet gekozen door KVO. Franky Van der Elst blijft tot nader order bij KV Oostende, maar zakt een plaatsje, van T2 naar T3.

 

"Ik denk dat hij de geknipte man is om deze job tot een goed einde te brengen. Bovendien brengt hij met ex-speler Franck Berrier ook een oude bekende mee die het huis erg goed kent.", laat voorzitter Frank Dierckens weten.

franckberrier

Welke ploeg zal degraderen?

  • KV Oostende
  • Waasland-Beveren
  • Cercle Brugge
Nog geen account? Registreer Nu!

Inloggen op je account