2019-2020

Nieuwsberichten

KVO gaat van hemel naar hel, licentie in gevaar?

KV Oostende laat weten dat investeringsmaatschappij PMG voorlopig afziet van de uitvoering van de overname. Hoofdreden is het niet bereiken van een overeenkomst met ex-voorzitter Marc Coucke.


Verschillende media hadden al aangekondigd dat er problemen waren bij KV Oostende omdat PMG geen akkoord kon vinden met Marc Coucke over de huurprijs van de tribune en de schulden die nog open staan. Hierdoor zou de licentie van KVO in gevaar zijn. Het niet behalen van een licentie zou betekenen dat KV Oostende volgend seizoen in de eerste amateurreeks moet aantreden. Eerst wou KV Oostende niet reageren op deze nieuwsberichten, maar vandaag werd er dan toch een mededeling gepubliceerd op de KVO-website. 


Een donderslag bij heldere hemel voor vele supporters, aangezien huidig voorzitter Frank Dierckens op 15 februari nog mee deelde dat de deal volledig rond was. Na bijna een maand te vernemen dat de deal voor 95% rond was, kwam het nieuws van de overname als een grote verlossing. Vandaag blijkt dat na ruim een maand nog geen enkele storting plaats vond van PMG en dat de overname dan toch niet 100% bindend is. Volgens Marc Coucke lopen er nog altijd gesprekken met PMG, maar de tijd begint te dringen om tijdig in orde te zijn om een licentie te behalen in eerste zit.


Wij citeren KV Oostende letterlijk

“Bij een overname komen er heel wat administratieve zaken kijken en het is daarom dat we ook pas konden communiceren van zodra alles honderd procent rond was,” aldus voorzitter Frank Dierckens. “Dat is dus het geval en nu kunnen we volop focussen op de toekomst.", vertelde Frank Dierckens nog op 15 februari 2020.


Volgens een bron binnen KV Oostende is dit een zet van PMG om zo Marc Coucke onder druk te zetten. PMG wilt namelijk de huurprijs van de nieuwe hoofdtribune laten zakken tot maximum 500 duizend euro. Dit zou dan ook de reden zijn waarom het gaat over een 'voorlopige' stopzetting van de overname. 

frankdierckens

Welke ploeg zal degraderen?

  • KV Oostende
  • Waasland-Beveren
  • Cercle Brugge
Nog geen account? Registreer Nu!

Inloggen op je account